Robbert Leenheer

In 2011 studeert Robbert aan de Stockholm School of Economics als hij in het mode bewuste Stockholm een dames probleem constateert. Hij merkt op dat vele dames de standaard blouse maat niet passen. Op dat moment heeft Robbert nog geen idee dat dit ooit het begin zal worden van een nieuw op te zetten kledingmerk.

Een jaar later studeert Robbert af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam waarna hij als corporate development manager gaat werken voor een internationaal bedrijf in de dienstverlenende sector. Wanneer hij voor zaken in het buitenland is wordt hij opnieuw herinnert aan de blouses. Dit maal gaat hij op onderzoek uit waarom kleding, afgezien van maatkleding uiteraard, niet of weinig aangepast is op de rondingen van de vrouw. Ook zijn eigen vrouw draagt graag blouses maar moet ze vaak laten liggen omdat ze niet mooi vallen.

Tot zijn verbazing ontdekt Robbert dat de markt al jaren dit probleem negeert terwijl menig online dames forum er vol mee staat. Dit keer is Robbert erg enthousiast maar legt het idee wederom naast zich neer.

Twee jaar later, in 2014, komt Robbert voor de keuze te staan zijn carrière als net afgestudeerd young professional door te zetten in lijn van zijn studierichting of zelfstandig een bedrijf op te zetten. Hij realiseert zich dat dit het moment is om het latent aanwezig gebleven mode concept verder te ontwikkelen door een nieuw modemerk op te zetten.

Al snel realiseert Robbert dat hij dit onmogelijk kan doen vanuit de visie van een man. Daarom vraagt hij zijn moeder om hem te helpen bij het ontwikkelen van dit damesproduct.

Een ergernis van Robbert zelf zijn de dubbele manchetten die tijdens het schrijven of typen in de weg zitten. Aangezien hij graag een herenlijn wilde toevoegen aan het modemerk besloot hij een overhemd te ontwikkelen waarbij de dubbele manchetten afneembaar zijn, de Manchetti.

In zijn vrije tijd gaat Robbert graag roeien en besteden hij en zijn vrouw graag hun vrije tijd aan hun twee dochtertjes en honden.  Terug naar Over ons  

  Over Marjan Leenheer